۱۳۹۰ شهریور ۲۳, چهارشنبه

تختخواب فوق مدرن

بهتر از این نمیشه، مجموعه ای کوچک با کاربردهای فراوان.

میتوان در 2 متر فضا، یک اتاق خواب کامل را طراحی کرد. این مجموعه مدرن و شکیل تمام نیازهایی را که فرد از یک اتاق خواب دارد برآورده می سازد.

این مجموعه مخصوص فضاهای کوچک طراحی شده است. تلویزیون و سیستم مولتی مدیا، کتابخانه، محل قرارگرفتن وسایل شخصی، تخت خواب، میز کار و صندلی از امکانات این مجموعه مدرن است.






خانه آکاردئونی


برای کسانیکه به سفر علاقه بسیار زیادی دارند و در مقابل، پرداخت هزینه کرایه هتل برایشان سنگین است و همچنین دوست دارند که در محیطی متناسب با سلیقه خود، گذران وقت کنند، خانه سیار بهترین گزینه است.

در حال حاضر خانه های سیار بسیاری در جهان طراحی شده است که هرکدام دارای شاخصه های منحصر به فردی می باشد.

نمونه آن خانه سیار آکاردئونی است. بدنه این خانه مانند دستگاه آکاردئون عمل می کند و این باز و بسته شدن، دقیقا کاربری ها را تغییر می دهد و فرد بنا بر استفاده خود قادر به تغییر محیط است. هر کدام از فضاهای این خانه با رنگ های متفاوت طراحی شده است و صرفه جویی در فضا در این طرح به خوبی قابل درک است.

اتاق نشیمن، اتاق غذاخوری، حمام و سرویس بهداشتی و اتاق خواب، همگی در این خانه تعبیه شده است و هرکدام رنگ مخصوصی دارد که کاربر با توجه به آن، دیوارها را جابجا میکند و یا به عبارتی ورق میزند. با توجه به تصاویر، تفاوت حجم این خانه را در دو حالت باز و بسته، مشاهده کنید، این تفاوت زیاد و باورنکردنی، نشان از خلاقیت تمام عیار طراح می باشد.







۱۳۹۰ شهریور ۲۱, دوشنبه

معرفی طرح برنده جایزه انجمن DesignByMany

Djak و Milica Vujoric موفق شدند تا در مسابقه بین المللی طراحی فضای نوین برای استراحت در فضای باز با رویکرد ایجاد سایه با توجه به اقلیم های متفاوت، رتبه نخست را کسب کنند.

طرح برنده قابلیت استفاده در تمامی ساعات طول روز و در محیط های گوناگون مانند پارک، ساحل و کویر را دارا می باشد. این ساختار از عناصر واحد ساخته شده است که با هدف محافظت در برابر نور آفتاب طراحی شده است. این سایبان از عناصر ساده و سبک تشکیل شده است و توسط یک نفر برافراشته و تعبیه می شود.


عناصر واحد در این سایبان از یک چهار وجهی مشتق شده است و با توجه به ویژگی های هندسی، از قابلیت تغییر در شرایط گوناگون و تابش متفاوت نور خورشید برخوردار است.

متریال به کار رفته در این سازه، چوب و پارچه می باشد.



طراحی داخلی شرکت فروشنده اسباب بازی


پس از فروش قابل توجه محصولات کمپانی دیزنی، مدیران این شرکت تصمیم گرفتند تا فضای کار شرکت را گسترش دهند. در نهایت این کار به "کلایو ویلکینسون" طراح داخلی سپرده شد.

او پس از بازدید از شرکت، ایده ی بسیار جالبی را به مدیران شرکت ارائه داد. او پیشنهاد داد تا فضای جدید کار در انباری بزرگ و بلااستفاده شرکت طراحی شود.


او همچنین پیشنهاد داد تا از قطعات بزرگ و بلوک های اسباب بازی برای طراحی فضای داخلی و نمای خارجی ساختمان استفاده شود.


قفسه بندی و پارتیشن ها از دیوارهای لانه زنبوری با ارتفاع نامنظم و محفظه های بسیار زیاد طراحی شد.


در انتخاب مبلمان این شرکت نیز از طرح های خاص استفاده شد. این روش باعث سهولت بسیار بالا در اجرای کار، زیبایی بصری و تنوع رنگ های شاد در محیط، تقسیم بندی مناسب فضای کار بدون بسته شدن فضا و در نهایت موجب خلق محیطی منحصر به فرد شد.

طراحی شاد و متفاوت این شرکت موجب افزایش بازده کارکنان نیز شد و این موضوعی بود که مدیران شرکت، چندین ماه پس از این تغییرات متوجه آن شدند.


الگوبرداری آلمانی ها از فرش ایرانی



اختصاصی معماری نیوز: یک طراح آلمانی به نام "کاترین سان لیتنر" کفپوش مدولاری را با الگوبرداری از فرش ایرانی طراحی کرده است. در دو قرن اخیر هیچ انسان فرهیخته ای در سراسر جهان نیست که این باور را نداشته باشد که فرش یکی از اصیل ترین نشانه های شناخت هنر و فرهنگ ایرانی در میان مردمان کشورهای دیگر به ویژه طبقه فرهنگی آنان بوده است.

ایران با فرش به عرصه فرهنگ و هنر جهان قدم گذاشت و فرش همواره به عنوان یک پدیده و کالای هنری مانند یک تابلوی نفیس معرفی و شناخته می شده است.


این پازل از 1225 قطعه تشکیل شده است. این پازل زیبا از مخلوط قابل بازیافت لاستیک طبیعی و مصنوعی ساخته شده است. این طرح در مسابقات متعدد بین المللی موفق به دریافت جوایز بسیاری شده است.


اخیرا یک کمپانی فعال در حوزه دکوراسیون داخلی با همکاری طراحِ این پازل تصمیم دارد تا این محصول را به تولید صنعتی برساند و به اقصی نقاط جهان صادر کند.


جالب است که اروپاییان و طراحان خارجی بسیار بیشتر از ایرانی ها به فرش ایرانی علاقه مند هستند و ابتکارات خود را بر پایه فرش زیبای ایرانی طرح می کنند.


سازه اعجاب انگیز کمپانی "BMW"


ساختمان غول ماشین سازی آلمان(بی ام دبلیو) را یك مهندس معمار زن طراحی كرد . این سازه در نهایت پیچیدگی طراحی شده است. در سال 2002، غول ماشین‌سازی آلمان، شركت «بی ‌ام دبلیو» برای احداث ساختمان مركزی كارخانه در «آرت اسكرتز» در شهر لایپزیگ آلمان، سرمایه‌گذاری هنگفتی كرد. ساختمانی با ارزش 55/1 میلیارد دلار كه حدود 5000 كارمند و كارگر و مهندس با فعالیت روزانه خود ، بیش از 650 عدد ماشین «بی ‌ام دبلیو» مدل دو در _ اسپرت _ تولید می‌كنند.

این كمپانی، معمار برجسته «زاها حدید» را كه موفق به كسب مدال افتخار «پریتیزكر» شده برای ساخت این سازه برگزید. طرح‌های پیچیده «حدید» در طراحی‌های معمول كارخانه تحول جدیدی به وجود آوردند. یك سازه مركزی، قسمت‌های مربوط به مدیران و كارگران را با استفاده از ریلهای معلق حمل قطعات به هم وصل كرده است.


«زاها حدید» رشته منسجمی در ساختمان مركزی «بی ام دبلیو» ایجاد كرده كه مردم و ماشین‌ها در كنار هم قرار گرفته‌اند.حدید می‌گوید: «ما به نوآوری و ابداع معتقدیم و برای نیل به این هدف شركت بی ‌ام دبلیو، استقامت و طاقت بسیاری در واگذاری این پروژه به ما نشان داد.»ساختمانی كه حدید طراحی كرده است، هیچ مشابه قبلی نداشته و وی با ذهنیتی جدید دست به ساخت این سازه اعجاب‌انگیز زده است.

كارخانه از یك مجموعه سه عضوی تشكیل شده است. این سه ساختمان از سه نقطه مركزی توسط خط تولید به هم متصلند. ساخت اولیه این كارخانه در املاك خصوصی «بی ‌ام دبلیو» آغاز شده و در سال 2004 به بهره‌برداری رسید. بدنه‌های نیمه تمام اتومبیل‌ها و قطعات مختلف ماشین روی تسمه انتقال دهنده كه مانند ارابه‌ای آنها را حمل می‌كند قرار می گیرند.


این قطعات به آرامی و بدون ایجاد سر و صدای مزاحم و آزاردهنده، در بخشی از مسیر خود به سمت قسمت‌های تكمیل كننده، از بالای غذاخوری و محل استراحت كاركنان عبور می‌كنند. این نقاط مشترك محل عبور قطعات و سیر مراحل تكمیلی هستند:قسمت ساخت بدنه‌های نیمه تمام (645000 فوت مربع)، قسمت رنگ (270 هزار فوت مربع) و در آخر محوطه وسیع اتصال قطعات (یك میلیون و 75 هزار فوت مربع)، كه در آن جا قطعات رنگ شده به هم وصل شده و در انتها به صورت اتومبیلی لوكس و گران‌قیمت از خط تولید خارج می‌شوند. ساختمان مركزی مانند مركز عصبی یا مغز كل كارخانه عمل می‌كند.

رشته‌های فعالیت ساختمانهای دیگر در این نقطه به هم وصل شده و عملا از این ساختمان منشعب می‌شوند.این استراتژی طراحی در مسیرهای گذر مردم و كارمندان (زمانی كه صبح‌ها به سر كار می‌روند و زمانی كه برای صرف غذا از محوطه خارج می‌شوند) استفاده شده است. بینندگان به بهترین شكل دور تسلسل و پیشرفت خط تولید قطعات را كه به صورت افقی و معلق در فضا قرار گرفته، مشاهده می‌كنند.

با دیدن روند مذكور این فكر به بیننده القاء می‌شود كه گویی همه قسمتهای مستقل از این قسمت كارخانه شبیه‌سازی و توسط موتوری قدرتمند متحرك شده و در بخش مركزی ظهور پیدا می‌كند. در حقیقت عملكرد به گونه‌ای است كه تمام حركات و اعمال از یك قیف رد شده، در آن فشرده و عصاره حاصل از آن بین سه قسمت دیگر مجددا پخش می‌شود: بدنه اولیه، قسمت رنگ، و بخش سرهم كردن قطعات.


در یك توصیف كلی وقتی بیننده به این ساختمان نگاه می‌كند سازمان‌دهی مراحل مختلف از جمله فعالیت‌های عادی و عمومی كارمندان، تا فعالیت تخصصی ماشین‌های خودكار از جلو تا وسط ساختمان قابل تشخیص است. سردر اصلی مانند چتری از دو طرف به ستون‌هایی محكم چفت شده است.

افرادی كه در ورودی درهای اصلی مستقر هستند، حركت قطعات ماشین‌ها را به صورت كاملا برهنه مشاهده می‌كنند. این ورودی به افراد اجازه می‌دهد تا به قلب كارخانه نفوذ كرده و امكان دید را برای آنها فراهم می‌كند. طراحی ویژه و نورپردازی زیبای قسمت ورودی و مركزی به صورتی است كه فضای ورودی را بدون مشكل و بدون صرف هزینه و اتلاف انرژی برق، نمایان می‌سازد.


استراتژی اولیه طراحی این فضا به صورتی است كه قسمت برش و طبقات هم كف و طبقه اول به صورتی پیوسته به هم متصل باشند. دو صفحه مجزا كه به شكل تراس طراحی شده، از شمال به جنوب و از جنوب به شمال امتداد یافته تا همه چیز از قسمت مركزی طبقه اول قابل دسترسی و رویت باشد. در انتهای این مسیر معلق، قسمت بازرسی قرار گرفته كه توجه هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌كند. قسمت‌هایی كه تكمیل شده‌اند به این قسمت وارد شده و پس از كسب اطمینان در كیفیت آنها به قسمت اتصال مستقل می‌شوند.

دانشکده داروسازی دانشگاه واترلو


سیامک حریری متولد شهر بن آلمان، تتحصیلکرده دانشگاه های واترلوی کانادا و ییل آمریکا و از موسسان دفتر حریری پونتارینی است. او کارگردان اصلی طرح های دفتر حریری و پونتارینی و همچنین شریک و مدیر پروژه های بسیاری بوده که تا به حال بیش از 35 جایزه ملی و بین المللی را دریافت کرده است. سیامک حریری در سال 2006 مدال دولتی کانادا را برای ساخت دانشکده تجارت و مدیریت اجرایی شولیش در دانشگاه یورک دریافت کرد.


او در دانشکده معماری منظر و طراحی دانشگاه تورنتو نیز تدریس کرده است. عضویت در موسسه موزه سلطنتی فرهنگ معاصر اونتاریو، عضویت در شورای هنر تورنتو و انجمن معماران اونتاریو و سابقه داوری در مسابقات گوناگون معماری در آمریکای شمالی و اروپا را دارد.


دانشگاه واترلو با مساحت 183000 مترمربع و بودجه ساخت 36 میلیون دلار، به گونه ای طراحی و اجرا شده است که علاوه بر فراهم کردن محیطی مناسب برای مسئولان و دانشجویان، با محیط و جامعه مجاورش نیز در ارتباط بوده و به نمادی شاخص برای شهر کیچنر تبدیل شده است.


این مجموعه علاوه بر آموزش، به اهالی شهر خدمات دارویی ارائه می دهد. فضاهای آموزشی و آزمایشگاه ها، سالن های سخنرانی و سمینار، تالار اجتماعات، درمانگاه خانواده و داروخانه، از بخش های اصلی این مجموعه می باشد.


حیاط مجاور و فضای شومینه ی مرکزی، محلی است برای بحث و تبادل نظر، و باغ های پزشکی برای تمرکز بر اصل موضوع، یعنی داروسازی طراحی شده اند. یکی از آثار سیامک حریری دانشگاه واترلو است.


این دانشگاه با مساحت 183 هزار متر مربع چنان طراحی و ساخته شده که نه فقط محیطی مناسب برای مسئولان و دانشجویان فراهم آورد، بلکه با محیط و جامعه مجاورش در ارتباط و برای شهر کیچنر نمادی شاخص باشد.


این مجموعه علاوه بر آموزش، خدمات دارویی مناسبی را به اهالی منطقه ارائه می دهد. فضاهای آموزشی و آزمایشگاه ها، سالن های سمینار، تالار اجتماعات، درمانگاه خانواده و داروخانه از بخش های اصلی این مجموعه اند. سیامک حریری در طراحی نمای خارجی دانشگاه بسیار دقت کرده است و با استفاده از شیشه های طرح دار، جلوه ی بسیار زیبایی به ساختمان و خیابان بخشیده است.




پناهگاه کاغذی، راه حلی مناسب برای مواقع بحرانی



اقدامات اولیه پس از وقوع بحران و بلایای طبیعی بسیار حائز اهمیت می باشد.

در این میان، اسکان موفق آسیب دیدگان از اهمیت ویژه ای برخوردار است، به همین خاطر طراحان و فعالین حوزه ی معماری همیشه در پی این بوده اند تا بتوانند راه حل مناسبی برای این مساله پیدا کنند.


استودیوی طراحی کانادایی Molo ، از جمله شرکت هایی است که توانسته است در این حوزه به نتایج خوبی دست پیدا کند.این شرکت سیستم پارتیشن بندی کاغذی نوینی را طراحی کرده است.


که حریم خصوصی را در پناهگاه در پی یک فاجعه فراهم می کند.
دیوارها ، احساسی از اجتماع و فضای شخصی را با وجود شرایط تاریک و دلگیرِ پناهگاه های اضطراری ایجاد می کند . پروژه با نام Softshelter دارای دیوارهای کاغذی است که می تواند گسترده و جمع شود ، تا زمانی که به لبه ی بعدی برسد .


دیوارها توسط پانل های مغناطیسی قابل تفکیک ، به هم متصل می شوند و همچنین با تعداد کم افراد و کمترین دستورالعمل و هیچگونه ابزاری مونتاژ می شوند .

اتاق ها می توانند به تنهایی شکل گرفته و یا در نزدیکی یکدیگر به منظور ایجاد راهرو ها ، اتاق های متقارن و یا مشترک ، قرار گیرند . ماهیت انعطاف پذیر دیوارها ، حتی در فضاهای نامنظم امکان جایگیری آنها را می دهد. این سیستم قابلیت های منحصر به فردی دارد و با توجه به حمل آسان و نصب سریع، بسیار کاربردی می باشد.