۱۳۹۰ آذر ۱۶, چهارشنبه

مادی های استان اصفهان 1.مادی نیاصرم



مادی « نیاصرم » دیگر مادی پر آب اصفهان است که از کنار پل وحید در پارک ناژوان شروع شده و پس از عبور از خیابانهای صائب ، شهید بهشتی ، اردیبهشت ، ابوذر ، شمس آبادی ، چهارباغ ، فردوسی ، خواجو ، مشتاق و بزرگمهر ، در محله مهرآباد دو شاخه می شود .

شاخه ای به نام « مادی سنگ » به سمت شمال شرقی رفته و بعد از گذر از خیابان 22 بهمن به مادی علیرضاخان می ریزد .

شعبه اصلی هم به مسیر خود ادامه داده و پس از گذر از بزرگراه شهید آقابابایی وارد محدوده شهرستان شده و برای مشروب کردن اراضی منطقه به چند قسمت تقسیم میشود .

بر اساس طومار شیخ بهایی سهم آب مادی نیاصرم 194 سهم است و زمینهای خوراسکان ، پزوه ، ابهر ، بوزان ، محمد آباد ، شهرستان ، خاتون آباد ، چنگان و تا نزدیکی سروشفادران را سیراب میکند .



مادی نیاصرم در مسیر خود از کنار آرامگاه صائب تبریزی در خیابان صائب و سازمان انتقال خون در میدان خواجو و از داخل سازمان صدا و سیمای مرکز اصفهان در خواجو عبور می کند .

از پُلهای بسیار معروف اصفهان « پُل شیری » است که در محل تقاطع خیابان صائب و شهید مطهری بر روی مادی نیاصرم قرار دارد .

مادي نياصرم به‌عنوان نخستين مادي در استان اصفهان با 17 كيلومتر طول، شاخه‌ اصلي كه با انشعاب‌هاي آن به 25 كيلومتر مي‌رسد و از پل مارنان تا پل شهرستان ادامه دارد، در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است. ‌














۱۳۹۰ آذر ۱۵, سه‌شنبه

نگهداری آثار باستانی با پوشش‌های نانویی

آثار باستانی و بناهای تاریخی به عنوان سازه‌های بارز و میراث هر كشوری به شمار می‌روند. لذا لازم است كه این بناها در مرحله اول به خوبی مرمت و بازسازی شوند در مرحله بعدی از آنها محافظت دائمی به عمل آورد. فناوری نانو با ایجاد پوشش‌های پیشرفته جهت محافظت سطوح ابنیه، می‌تواند آنها را از تخریب با عوامل محیطی و تخریب توسط بازدید‌كنندگان، به طور دائمی محافظت می‌كند. 
نانوپوشش‌های ابر دافع آب و كثیفی و همچنین مقاوم به جوهر و رنگ جهت جلوگیری از نوشتن یادگاری و تخریب كه موسوم به Antigraffiti نیز هستند، ابنیه تاریخی و مهم و همچنین ساختمان‌های تجاری و اداری با نماهای گران‌قیمت را می‌توانند حفظ و حراست كنند. 
شركت آلمانی Degussa محصولی با نام Protectosil دارد كه به صورت شیمایی مواد معدنی ابنیه باستانی تركیب شده و در برابر خراش و شرایط بد آب و هوایی نیز مقاوم است. این مواد كه در برابر اشعه UV نیز مقاومند، اجازه چسبیدن رنگ و دبیر ذرات آلاینده را به سطح بنا نمی‌دهند. 

*كاشی و سرامیك با پوشش آنتی باكتریال، آنتی میكروبیال و خود تمیز شونده 

به دلیل گسترش روز افزون جمعیت ساكن بر روی كره زمین و در پی آن رشد بسیار سریع بیماری‌ها و باكتری‌های بیماری‌زا، محققان بر آن شدند تا با استفاده از راهبردهای پیشگیرانه مانع از بروز بیماری شوند چرا كه در صورت بروز یك بیماری كنترل آن و جلوگیری از شیوع آن كاری بسیار سخت و گاهی غیرممكن خواهد بود لذا در سالیان اخیر محققان موفق به شناسایی تركیباتی فلزی با خاصیت آنتی‌باكتریال شده‌اند كه این تركیبات می‌توانند از رشد و نمو باكتری‌ها و قارچ و دیگر عوامل بیماری‌زا جلوگیری كنند. از جمله روش‌های استفاه از این خواص، به كارگیری این تركیبات در مواد و لعاب كاشی و سرامیك‌های بهداشتی است. چرا كه پوشش‌های سرامیكی اغلب با غذا و نوشیدنی‌ها و مایعات و مواد زائد آلوده در تماس هستند كه از عوامل مهم در ایجاد باكتری‌های مختلف به شمار می‌روند. 
ارائه تركیبی ایده‌آل و كارآمد با خاصیت آنتی‌باكتریال با استفاده از مواد فوتوكاتالیست‌های نانویی كه علاوه بر خواص میكروب‌زدایی از نظر اقتصادی قابل تولید و با صرفه باشد می‌تواند با به بكارگیری در اماكن عمومی نظیر بیمارستان‌ها از انتشار و بیماری‌زایی باكتری‌ها ممانعت به عمل آورد و به این ترتیب علاوه بر پیشگیری از شیوع بیماری در بین افراد در هزینه‌های درمان نیز صرفه‌جویی كرد. 
این مواد، كه عمدتاً از نانو ذرات TIO تشكیل شده‌اند، آنتی‌باكتریال هستند و پوشش‌های فوتوكاتالیستی كه حتی می‌تواند با اسپری كردن روی انواع سطوح قرار بگیرد، با تحریك الكترون‌ها و ایجاد پدیده اكسید‌اسیون در این نانوذرات، خاصیت گند زدایی ایجاد می‌كند كه حتی بسیار بهتر از مواد شوینده شیمایی و سفید‌كننده‌ها است. 

پوشش‌های فوتوكاتالیستی از بلورهایی تشكیل شده‌اند كه در مقابل نور خاصیت خودپاك‌كنندگی پیدا می‌كنند. علاوه بر این، دی‌اكسید تیتانیوم ابرآبدوست می‌باشد و باعث می‌شود تا هیچ قطره آبی روی سطح تشكیل نشود و قطره ها در حین پایین افتادن سطح را تمیز كنند. 
اكسیژن‌های مولكول‌ دی‌اكسید تیتانیوم با آب موجود در هوا واكنش داده باعث واكنش بین اكسیژن و آب می‌شوند. رادیكال‌های OH آزاد شده باعث تجزیه NOX های موجود در آلودگی هوا شدهف آن‌ها را به HNO3 بی ضرر تبدیل می‌كنند. جالب توجه اینكه ظرفیت تصفیه هوای 1000 متر مربع از كاشی‌های پوشیده شده با فوتوكاتالیست، معادل ظرفیت تصفیه هوای 70 درخت صنوبر است. 

محققان دانشگاه NEW SOUTH WALES استرالیا، پوششی را تولید كرده‌اند كه با استفاده از آن، نظافت سرویس‌های بهداشتی به كاری بسیار آسان تبدیل می‌شود. محققان مركز نانو مواد كاربردی این دانشگاه امیدوارند با استفاده از پوشش نازكی از ذرات دی‌اكسید تیتانیوم بتوان سرویس‌‌های بهداشتی را همیشه تمیز نگه داشت. 
شركت آلمانی DEGUSSA در تولید و تجاری‌سازی نانوروكش برای سطوح خود تمیز شونده فعالیت دارد. 

شركت المانی Ntec Gmbh Technikum در زمینه‌ی سطوح خود تمیز شونده فعالیت می‌كند. 

مركز تحقیقاتی فناوری نانو در دانشگاه Ulster انگلیس، نیز روی روكش‌های فتوكاتالیستی برای سطوح خود تمیز شونده كار می‌كند. 
شركت ژاپنی. jfe Metal products Engineering inc محصولاتی با نام Selfcleaner می‌می‌كند كه با استفاده از پرتوهای ماوراء بنفش و بارانف خاصیت خودتمیز شوندگی از خود نشان می‌دهند. 

شركت آلمانی Deutsce Steinzeug محصولات خودتمیز شونده‌ای برای نمای خارجی دارد كه نام تجاری این محصولات عبارتند از Hydrotect KeraTwin و Hydrotect ker aion همچنین این شركت برای پوشش داخلی محیط‌هایی مثل دستشویی و حمام، محصولاتی با نام Hydrotect و Hydrotect plural two دارد. این محصولات با فوتو كاتالیتس پوشش‌دهی شده‌اند و در خود تمیز شونده آنتی باكتریال هستند. 
كارخانه ژاپنی Taiyo kogyo corporation سه نوع محصول برای پوشش سقف دارد كه همگی از فیلم‌های پوشیده شده از فوتوكالیست تهیه شده‌اند. این محصولات عبارتند از 1) selfmax كه برای ساخت انبارهای چادری استفاده می‌شود. این فیلم‌ها علاوه بر اینكه در برابر جذب لك مقاومند، نور ماور‌اء بنفش را كاملا جذب می‌كنند تا افزایش دمای داخل چادر، كنترل شود. 2) Skyclearcoat كه برای ساخت سایبان استفاده می‌شود. این فیلم‌ها نیز علاوه بر ظاهری زیبان و شفاف، خاصیت ضد لك دارند. 3) Cleanmax برای ساخت ساختمان‌های گنبدی شكل خودتمیز شونده استفاده می‌شود. این ساختمان‌ها با اینكه از روشنایی روز استفاده می‌كنند، در عین حال از افزایش دمای داخلی ساختمان جلوگیری كرده و اجازه عبور نور ماور‌اء بنفش را نمی‌دهند. 
شركت ژاپنی sekisui jushi crporation با استفاده از پوشش‌دهی فوتو كاتالیست‌های نانویی، سطوح آب‌دوستی را روی سطح قطعات مورد استفاده در سطح شهر، مثل چراغ‌های راهنمایی و رانندگی، آینه‌های مقعر در تقاطع و غیره استفاده می‌كند كه با استفاده از خاصیت ابر آبدوستی، خود تمیز‌شونده هستند و آلودگی‌های شهری آنها را كثیف نمی‌كند. 
شركت ژاپنی TOYO TOKI با نام تجاری TOTO، محصولاتی با خاصیت خودتمیزكنندگی و آنتی باكتریال برای شیشه، كاشی و سرامیك، نمای ساختمان و آینه و شیشه اتومبیل تولید می‌كند. 

شركت استرالیایی Acme nano Products با استفاده كامپوزیت‌های نانورس با نام pk nanoclay به تولید پوشش‌های و لعاب‌های آنتی باكتریال، ضد قارچ و مقاوم در برابر uv تولید می‌كند. 

یك نانومتر یعنی یك میلیاردم یك متر و در واقع نانو ‌معادل قطر چند اتم‌ است. در فناوری نانو باید خواص مواد را در مقیاس نانو بشناسیم و بدانیم كه هر ماده‌ای در هر اندازه‌ای چه خواصی دارد. همچنین بتوانیم مواد را در آن مقیاس تولید كنیم و آن خواص را در كنترل خود داشته باشیم و بتوانیم از آن‌ها استفاده كنیم و موادی با كاركرد جدید بسازیم كه به مجموعه این فعالیت‌ها فناوری نانو می‌گوییم. 
در بحث نانو به طور روزانه ما شاهد خبرهای مختلف در حوزه‌های مختلف از جمله پزشكی، هوافضا و صنایع دیگر هستیم و از آن ‌جا كه در همه این بحث‌ها از مواد استفاده می‌شود، بحث نانو نیز در آن‌ها جایگاه دارد. 
نانو در تمامی صنایع تأثیرگذار است و اهمیت دارد، همه صنایع در مسیر رشد و توسعه خود مجبورند از فناوری نانو استفاده كنند. تاكنون فناوری‌هایی كه بشر در اختیار داشته، در حد میكرو بوده و با جلو رفتن و پیشرفت‌های مختلف به فناوری نانو خواهیم رسید و صنایع نیز برای رسیدن به این پیشرفت باید در این حوزه فعال شوند.

کلیسای جوبیلی؛وفور شفقت

کلیسای جوبیلی، یکی از زیباترین کلیساهایی است که تاکنون ساخته شده است و کار ساخت و طراحی آن توسط شرکت ساختمانی "ریچارد مِیر و شرکاء" انجام شده است. در این کلیسا نماد تثلیث مقدس(خدا و عیسی و روح القدس) در یک فضای سه گوش و در سه گنبد بتونی این کلیسا به صورت برجسته در شبستان طراحی شده است. این کلیسا، در شهر رم واقع شده است. ساختمان کلیسای جوبیلی در بلوکی از ساختمانهای دهه ۷۰ احاطه شده است.

 این پروژه در مسابقه ای که از معماران بزرگی مانند تادائو آندو ، سانتیاگو کالاتراوا ، پیتر آیزنمن و فرانک گهری دعوت شده بود برنده شد. راهرویی که از شرق کلیسا به سمت بخش مرکزی مجتمع ساختمانی مجاور کشیده شده به عنوان صحنی برای جلسات عمومی مردم در نظر گرفته شده است. 



این صحن به طرزی نور آمیزی شده که احساس خوش بینی و تعهد را در اذهان شرکت کنندگان تداعی می کند. نفوذ نور از پایین‌، از طریق یک شکاف باریک باز از کف انجام می‌شود‌. نور از نورگیرهای سقفی وارد می شود و یک تجربه از فضایی روحانی را می‌دهد‌. اشعه‌های نور خورشید در این مکان استعاره‌ای از حضور خدا در فضای مقدس کلیسا است‌.



 به عقیده مسیحیان، این کلیسا، نگینی بر تاج منطقه تحت نفوذ اسقف اعظم رم است و از سوی پاپ ژان پل دوم، وفور شفقت نامگذاری شده است. پوسته های بتنی با شعاع انحنای برابر، در برگیرنده پیکره اصلی کلیسا هستند، ارتفاع و عرض نامساوی دارند و هر کدام قطاعی از کره هستند.



 ساختار هر یک از سه پوسته، به شکل دو لایه بوده و این دو لایه، به وسیله یک دیافراگم به یکدیگر متصل می شوند. سطح مقعر لایه داخلی پوسته، با لایه ای از عایق پلی استایرن با نام تجاری استایروفوم، پوشیده شده تا از انتقال حرارتی کم آن، اطمینان حاصل شود. 



سه سطح یاد شده را به سه بادبان عظیم تشبیه کرده اند که بلندترین آن ها، ارتفاعی برابر با 36 متر دارد و با اینحال، دید و منظر فضای شهری پیرامونی را مختل نمی کند. بتن پیش بینی شده برای پوسته های این کلیسا، از نوع متراکم پیش ساخته ی پس کشیده می باشد، که به طرح اختلاط آن، سنگ های مرمر معروف ایتالیا و دی اکسید تیتانیوم افزوده شده است. افزوده شدن این ذرات، با توجه به خاصیت خود تمیز شوندگی، این امکان را فراهم می کند تا معمار، بتواند امضای خود را که، رنگ سفید یک دست نما در فضای شهری آلوده و آکنده از دود ناشی از اگزوز خودروها بود، متبلور سازد.




استادیوم ورزشی شگفت انگیز کازابلانکا

معماری نیوز / استودیوی معماری "یاسر خلیل" طراحی و اجرای پروژه زیبای استادیوم ورزشی کازابلانکا را در کشور مراکش بر عهدا دارد. هدف از طراحی این ورزشگاه، ایجاد یک مرکز ورزشی مدرنی است که کاملا در هماهنگی با محیط زیست طبیعی، جغرافیا و تاریخ ملت مراکش باشد و در عین حال نمادی از کشور مراکش در جهان باشد.

 طراحان استادیوم کازابلانکا در نظر دارند تا بتوانند با استفاده از محیط زیست طبیعی، تحولی عظیم در مصرف انرژی ایجاد کنند. 

تیم طراحی به جنبه های گوناگونی توجه داشته اند و هدف آن ها این است که این ورزشگاه، علاوه بر خدمت رسانی به شهر کازابلانکا و ملت مراکش و دنیای ورزش، نقطه عطفی در حوزه های مدنی و معماری باشد و در نهایت، مرکزی با عملکرد بالا، انعطاف پذیر و دارای خروجی مفید اقتصادی باشد. یکی از نکات مهم در طراحی ورزشگاه کازابلانکا، طراحی اصولی و انتخاب سنجیده مصالح می باشد. 


در حال حاضر، عمر مفید سازه های ورزشی، به طور متوسط 25 تا 30 سال می باشد. اما سازة این ورزشگاه، عمری در حدود 100 سال خواهد داشت و ساختار انعطاف پذیر آن، مقابله با تغییرات گوناگون را آسان کرده است. 


این استادیوم در حومه شهر کازابلانکا واقع شده است و به عنوان چراغ دریایی قدرتمند عمل می کند و نمادی از آینده کشور را با الهام از تاریخ و فرهنگ مراکش می باشد، به نمایش می گذارد. سقف استادیوم از سطح غشایی بسیار سبک و تاشو تشکیل شده است که به ایجاد یک الگوی پیچیده، همراه با تقارن و تعادل تأکید دارد. 


نمای استادیوم با استفاده از یک الگوی منحصر به فرد آلومینیوم سوراخ دار تشکیل شده است که این متریال، تفسیری معاصر از الگوهای کشور مراکش می باشد. سوراخ های موجود در نمای سازه، موجب بهره گیری از بادهای غالب، دسترسی مناسب و پربازده به نور خورشید و ذخیره انرژی خورشید برای روشنایی در هنگام شب می شود.



 این استادیوم ظرفیت حضور 80000 تماشاگر را دارد. طراحی این ورزشگاه با رویکردی هوشمندانه و با استفاده از روش ساخت و ساز سبک صورت گرفته است و تمامی تیم اجرایی بر این موضوع متفق القول هستند که در تمامی مراحل طراحی و اجرای این پروژه، هیچ مصالحی به هدر نمی رود و هر جنبه ای از مواد، در داخل سیستم یکپارچه جای می گیرد و در نهایت یک پروژه منحصر به فرد را خلق می کند. استادیوم کازابلانکا، ویژگی های معماری پایدار، حفظ انرژی، کاهش ضایعات، حفاظت از آب و بسیاری از نکات دیگر را در خود جای داده است.